Red velvet cheesecake

de laura_n in Prajituri, 9 Oct 2013 | 9001 vizualizari

 

Mai pe romaneste, tarta cu branza multicolora.
Am vazut pe site-ul Wilton, (www.wilton.com) site-ul meu favorit si nu am rezistat tentatiei. :))
Va invit la o felie delicioasa de tarta !

 

INGREDIENTE

  • pt baza neagra de biscuiti:
  • 150 gr unt nesarat
  • 300 gr biscuiti cu cacao
  • 2 pachete biscuti Oreo
  • pt. umplutura
  • 500 gr crema de branza
  • 200 ml smantana lichida
  • 6 lg zahar pudra
  • 4 oua
  • 6 linguri faina
  • 90 gr ciocolata alba (o tableta)
  • 1 varf cutit colorant pudra
  • 1 lgta extract vanilie
  • pt ornat
  • ciocolata alba, zmeura, sos ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red velvet cheesecake:

Biscuitii ii bagam la robot si ii rasnim nu foarte marunt. Topim untul, il adaugam peste biscuiti si amestecam bine.

Pregatim o forma de copt rotunda si asezam baza din biscuiti. Atentie, baza trebuie distribuita drept, fara sa formati margini inalte.

Intr-un castron, punem crema de branza, zaharul si mixam bine. Adaugam smantana lichida si extractul de vanilie. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina si amestecam bine.

Compozitia obtinuta o impartim in doua. Intr-una din compozitii adaugam foarte putin colorant rosu si amestecam bine.

Topim pe baie de aburi ciocolata alba si o turnam peste compozitia rosie. Amestecam si turnam compozitia peste baza de biscuiti. Cealalta compozitie alba o turnam usor peste cea rosie. Atentie, nu turnati in mijloc intrucat se va forma o adancitura in compozitia rosie si nu vor mai iesi uniform straturile. Incepeti dintr-o margine si turnati rotind forma in continuu.

Dam la copt la cuptorul incins si lasam cam 30-40 minute la foc mediu.

Scoatem din cuptor, lasam la racit si dam la frigider pentru cateva ore.

Ornam cu ciocolata alba rasa, zmeura si sirop de ciocolata neagra.

 

 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 40 lei.

2

cred ca merge de minune si cu sos de zmeura sau dulceata

3

puteti folosi suc de sfecla pt colorat. nu cred insa ca va avea aceasta nuanta intensa de rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Red velvet cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Black Forest Cheesecake